zaterdag 28 mei 2011

ASV Vierkampentoernooi gaat tweede dag in

Ziekmeldingen zijn tijdens een schaaktoernooi altijd vervelend, maar in eenvierkamp is het extra vervelend als de groep onvolledig wordt. Dit jaar had het ASV-vierkampentoernooi ook met deze malheur te kampen. Ruim een half uur voor de start van de ronde meldde Hans van Zwam dat hij niet kon spelen op de tweede dag. De organisatie belde vervolgens een rondje langs de clubgenoten die qua sterkte in groep G pasten. Echter een ASV-er die niet meedoet aan een ASV-toernooi kan meestal ook echt niet. Dat was ook nu zo. Toch kwam er een oplossing. Marco Vastenhout kwam zoon Raimond brengen en was bereid de opengevallen plaats in te nemen in een voor hem vrij sterke groep. Dank daarvoor!

Marco Vastenhout (2e van links) in gepeins verzonken tegen Johnny Paans

De ergste nachtmerrie bij het organiseren van een Vierkampentoernooi is een oneven aantal deelnemers. En we kwamen op 39 uit, dus dat probleem werd bewaardheid. Wim Peters (ASV) en Frank Laan (De Toren) hielpen ons uit de brand. Wim speelde de eerste ronde in groep J en Frank speelt de twee zaterdagronden. Ook naar hun gaat onze dank uit.
Frank Laan (l)

Wim Peters (uiterst links)

Dit toernooi blijft ons weinig bespaard, want een sein- en wisselstoring hield Robin Bos lange tijd ver van Arnhem. Een zoektocht leverde het telefoonnummer van Robin op en bijna een uur na de start van de ronde vonden we de Hardenbergspeler tussen Veenendaal en Ede in de trein. De organisatie stuurde daarop een auto naar het station om Robin Bos zo snel mogelijk in de speelzaal te krijgen. Gelukkig nam opponent Jeffrey van Swieten het te laat komen sportief op en wordt er nu volop gestreden. Met een flink tijdvoordeel voor de Edenaar, dat wel natuurlijk.